zaterdag 16 januari 2021

Weekverslag 'Anna in de winter'

Deze week werkten we vooral aan de zelfredzaamheid van de kleuters. Ook het kiesbord werd vorige week al aangebracht en oefenden we deze week verder op. We werken met een bord vol concreet materiaal en foto's. De kindjes kiezen een hoekje en leren om eventjes in hetzelfde hoekje te blijven spelen. De doosjes worden aangepast en gevuld met concreet materiaal uit het hoekje en/of de opdracht die ze kunnen uitvoeren in het hoekje. 
Zo worden de kleuters goed voorbereid op het kiesbord in de tweede kleuterklas met pictogrammen van het hoekje. 


We keken allemaal erg uit naar maandag. Eindelijk tijd voor om te klinken op het nieuwe jaar. We maakten opnieuw 4 bubbels en klonken met bubbels (spuitwater) en plat water met grenadine. De kindjes mochten zelf kiezen. Ook chipjes mochten niet ontbreken op onze 'aperitief'. Net als muziek en een speech van meneer de directeur, die voor deze feestgelegenheid uiteraard opnieuw zijn feestjas aanhad. 
klik op de foto

Dinsdag werkten we een dagje goed door in de klas. We leerden stap voor stap de jassen aan te doen en iedereen die zelf zijn jas kon aandoen kreeg een stempel van Anna. Goed gedaan allemaal! 
We oefenen op het dichtritsen van de jassen, maar van proberen kan je leren ;) dus geen probleem als dat bij uw kleuter nog een beetje moeilijk is. 

Ook de zorg voor mutsen en sjaals en handschoenen/wanten stond deze week in de kijker. 
We knutselden met wol en verf sjaals en mutsen, experimenteerden met verfijsjes (niet zo lekker... ;) ), onderzochten wat warm was en wat koud, ...
klik op de foto






Helaas vonden de vogeltjes geen eten meer (verhaaltje 'Anna in de winter') en wilden de kindjes graag eten geven aan de vogeltjes. Daarom maakten we op woensdag lekkere vetbollen en pindanoten op een stokje voor de vogels. We gingen ook weer krullenbollen in de zaal de de peutertjes. Waar we kaarsjes aanlegden en vlammetjes werden.
klik op de foto
klik op de foto





Donderdag kon niet beter beginnen... zagen we daar dikke druppels regen voorzichtig veranderen in sneeuwvlokken? Speciaal voor ons thema ging het donderdag dan toch sneeuwen. 
We gingen even spelen in de sneeuw, maar gingen na een veel te koude speeltijd toch snel onder een dekentje zitten met onze kousen en schoenen op de verwarming (indien er nog kousen vermist zijn, laat aub weten, de reserve kousjes graag terug meegeven naar school). 
klik op de foto


Vrijdag werkten we verder aan ons vlammetje van krullenbol, puzzelden een mooie Anna en in de poppenhoek speelden de kindjes met (valse) sneeuw. 


We sloten de week af met een raadspelletje op het prowisebord. Juf Stephanie maakte een heel leuk spelletje! Onder het 'digitale' gordijn zat een foto van een kindje verstopt: de kleuters moesten raden wie het was, terwijl een kindje voorzichtig het gordijn beetje bij beetje naar omhoog deed...spannend hoor. :) 



Prettig sneeuwweekend en tot maandag! 
Dan werken we nog een beetje verder in dit thema en gaan we eens proberen 'brainstormen' over een volgend thema... 
ps; als uw kleuter een bepaalde interesse heeft in iets mag je dat steeds laten weten...wie weet kan ik  hier op inspelen in de klas. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten