zaterdag 23 januari 2021

Weekverslag Anna in de winter deel 2

 Ook deze week werkten we nog een beetje verder in ons koude thema. 

Maandag werd er natuurlijk heel wat verteld over de sneeuwavonturen van het weekend. Ook Anna had heel wat sneeuwpret gehad. 

We gingen samen luisteren naar de opdracht van 'koning suikerbuik' en bewonderden alle ingezonden sneeuwmannen... Het was dan ook spannend afwachten of we een nieuw toneeltje te zien zouden krijgen... (vrijdag misschien???)

We werkten de mutsen, handschoenen en sjaals af en elke kleuter mocht met zijn 'muts en sjaal' poseren. Kijk maar mee: 

klik op de foto


We krullebolden wanten/ handschoenen en leerden ook het verschil tussen beide.

Er werd stevig gepuzzeld en naar aanleiding van het verhaaltje uit de bibus: 'De trui van kleine beer'. Mochten de kindjes experimenteren met wol. Ook in de huishoek konden de kleuters zich verwarmen aan allerlei verschillende mutsen, sjaals, ...

Kijk je mee naar de foto's van deze week?

klik op de foto


We leerden ook een leuk winterliedje aan en natuurlijk oefenden we superveel op het aandoen van de jassen, mutsen, sjaals en wanten. Ook alleen naar het (klein) toilet gaan werd zoveel mogelijk gestimuleerd.

Vanaf volgende week werken we samen met de 2 klassen (Jules en Anna) een nieuw thema uit: ELMER de kleurenolifant.

KLEUR staat dit thema dus centraal!

Helaas heeft onze Elmer al zijn kleuren verloren. Daarom proberen we volgende week samen met de kleuters zijn kleuren terug te vinden.

Elke dag zetten we een kleur in de kijker en daarom mag je kleuter elke dag van de week in een bepaald kleur naar school komen.

Dat hoeft uiteraard geen volledige outfit te zijn, maar mag ook een detail zijn. Je moet dus zeker niet gaan winkelen speciaal voor deze week.

Maandag = GEEL

Dinsdag= ROOD

Woensdag = BLAUW

Donderdag = ORANJE

Vrijdag = GROEN

 Prettig weekend en tot maandag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten