vrijdag 11 september 2020

Weekverslagje uit onze zonnebloemenklas!

 Week 2 zit er ook al op. 

Vanaf deze week werd er elke dag 1 kindje het 'Helpertje van Anna'.  Dan mogen ze op de grote bank bij de juf en Anna zitten en de ketting aandoen. En natuurlijk met heel wat dingen helpen.



Vorige week merkten de kindjes enkele zonnebloemen op in de klas. Ze vonden dat heel mooi en zo besloten we hier rond te werken. 

Maandag stonden er dan ook een aantal zonnebloemen in de klas! hele grote... maar ook enkele kleine. 

We bekeken deze van kop tot teen en leerden hoe we er goed voor moeten zorgen.

Er werd heel wat geknutseld: alleen, maar ook in groep. 

Er werd gekleurd, geknipt, geschilderd, ... Maar ook de plasticinehoek was erg in trek! 

Als de bloemen uitgebloeid waren mochten de kindjes met een pincet de zaadjes uithalen, zodat we deze later kunnen zaaien.

klik hieronder op de foto om het hoekenwerk van deze week te bekijken:




Woensdag gingen we met de hele kleuterschool op stap naar de 'grote school' voor het eerste toneel van ons nieuwe jaarproject! 

kort verslagje: 

We kregen het bezoek van koning Suikerbuik. Hij is dolverliefd op prinses Tierlantijn. Maar prinses Tierlantijn wil voorlopig niets weten van de gulzige, onbeleefde, onsportieve, vuile ... koning Suikerbuik. Het is aan alle leerlingen van VBS Moen om koning Suikerbuik te helpen om het hart van prinses Tierlantijn te veroveren... We zijn héél benieuwd!


Donderdag vierden we Dries zijn verjaardag! (zie post van gisteren)

Vrijdag

We maakten SAMEN met alle kindjes een mooie grote zonnebloem voor aan onze muur. We oefenden hierbij ook het tellen (dobbelsteen) en hielden een rustig godsdienstmomentje. Heel gezellig! 

klik op de zonnebloem om meer foto's te zien



Elke vrijdag komt Jolien een handje helpen in onze klas. De kindjes kennen haar nog van bij juf Griet. Daar helpt Jolien op dinsdag. Jolien bracht vandaag een verhaaltje mee van Anna en las het heel mooi voor aan de kindjes. Dankjewel Jolien.






We sloten de week af in het zalige zonnetje en konden nog even buiten spelen voor we gingen turnen! (klikje op de foto...)

Niet vergeten: MAANDAG 14 september: GEEN SCHOOL! ;) 

Groetjes en een prettig weekend!
juf Saalien en Anna



Geen opmerkingen:

Een reactie posten