vrijdag 18 september 2020

Weekverslag thema 'Anna in het verkeer'

 

Weekverslag uit de eerste kleuterklas van VBS MOEN:

14-18 september 2020 : Week van het verkeer!




Maandag kregen we een dagje rust cadeau. ;)

Maar vanaf dinsdag mochten de kindjes elke dag hun eigen fiets meebrengen. (in het kader van de ‘week van de mobiliteit’) De kindjes waren heel fier om hun fiets te tonen. We bespraken de fietsen en mochten vrij fietsen. De kindjes mochten vrij een vlagje kleuren voor op hun fiets.

Ook groen en rood kwam aan bod.

Gelukkig had Anna een fietshelm aan! Want ze was hard gevallen van haar fiets. (klik op de foto)



Woensdag was het een korte, maar sportieve dag (dag van de sportclub)! We startten de dag met ochtendgymnastiek. voor meer foto's: kijk op de facebookpagina van de school: https://www.facebook.com/Vrije-basisschool-Moen-100111974696789



Voor de speeltijd kwam de Bibus langs. Dit jaar zijn de rollen omgedraaid. In plaats dat de kindjes naar de bus gaan om een boekje te kiezen, komen de boekjes in bakken naar ons toe. De kindjes mogen om de beurt een boek kiezen.

Na de speeltijd gingen we nog even fietsen. De kindjes moesten goed oppassen: als ze het stopteken zagen moesten ze zo snel mogelijk stoppen… heel moeilijk nog. ;)

Donderdag zongen we heel wat liedjes en kwam juf Ulrike helpen in de klas. We focusten ons die dag op de fijne motoriek: scheuren en opkleven van fluostickers op een fluojas.

Vrijdag bespraken we wat er wel en niet mag op de fiets in het verkeer. We sloten de  dag af met enkele filmpjes van Aya ( week van de mobiliteit: belang van GORDEL en KIJKEN als je OVERSTEEKT) en daarna gingen we fietsen met juf Hanne.

Sfeerbeelden van deze week: klik op de foto



VOLGENDE THEMA:


Vanaf volgende week kunnen we aftellen en uitkijken naar onze schoolreis naar………

DE ZONNEGLOED! Op Vrijdag 2 oktober is het zover! Meer info volgt natuurlijk nog.

 

Wij bereiden ons hier de komende 2 weken alvast op voor met het thema: ‘DE ARK VAN NOACH’

wie spulletjes heeft in dit thema mag dit zeker meebrengen naar de klas. Vergeet zeker niet duidelijk de naam op te schrijven! 



 

Groetjes en een prettig weekend!

juf Saalien en Anna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten