vrijdag 23 april 2021

Weekverslag: witte week na 'paaspauze'...

 Na 3 weken 'paaspauze' waren we blij om terug de gewone routine in de klas op te pikken. 

De week na een vakantie werken we zoals alle kleuterklassen in onze school zonder thema in de klas. 

Een week waarin de kinderen heel veel mochten spelen, zingen, schilderen, tekenen, buiten spelen in het zonnetje, luisteren naar verhaaltjes en heel veel konden vertellen ;) . 

Het werd ook een weekje vol puzzelplezier met een nieuw puzzelsysteem. De kindjes worden gestimuleerd om te puzzelen door telkens een treinwagon verder te springen als ze aan een nieuw niveau puzzels zitten. Elk kind ontwikkelt hierbij op zijn tempo en niet ieder kind heeft evenveel interesse in puzzelen. De puzzeltrein dient dus enkel om de kindjes te motiveren en om als juf te weten welke puzzel aan te bieden aan elk kindje, niet om te vergelijken. Het is geen wedstrijd! 

klik op de foto om het album te bekijken


We maakten ook een brainstorm over ons volgende thema: Anna en haar groentetuintje. We gaan volgende week dus tuinieren. Maar ook de bloemen en de natuur algemeen wordt in de kijker gezet.




Maandagnamiddag gaan we als inleiding een lentewandeling maken samen met de peuterklas. Gelieve dus zeker de fluojas mee te geven van uw kleuter. 

Dinsdag trekken we onze werkkledij aan om in onze moestuin het onkruid uit te doen zoals Anna in het boek... daarna kunnen we onze zaadjes zaaien. 

Laarzen, kledij die vuil mag worden en eventueel een pet of zonnehoed indien veel zon is dus aangeraden. 

Alvast een leuk weekend! 

Tot maandag! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten