vrijdag 27 november 2020

Hij komt... hij komt...: week 1

 Maandag kregen we een nieuwe vriend in onze klas. Er lag een briefje bij! Het paard van sinterklaas krijgt een nieuwe stal en intussen heeft hij dus geen plaats om te slapen. 



Daarom vraagt stalpiet of wij even voor 'Slechtweervandaag' kunnen zorgen in onze klas. We bouwden de poppenhoek om tot een gezellige paardenstal en leerden heel goed zorgen voor het paardje. Dat intussen al enkele vriendjes gekregen heeft.




We kregen ook een mailtje van koning suikerbuik. Helaas kan Sinterklaas door de corona maatregelen slechts 1 zwarte piet meebrengen... daarom zoekt hij assistenten. Koning suikerbuik daagde ons uit om ook hard te oefenen om echte pieten te worden. 

We stelden samen met de klas van juf Griet een lijstje op met alles wat een zwarte piet goed moet kunnen. 

Dinsdag schreven we een brief naar Sinterklaas met ons verlanglijstje bij. Tijdens het godsdienstmomentje bespraken we dat we ook wel tevreden zouden zijn met iets kleins en dat de sint helemaal niet alles van ons lijstje moet brengen... dat zou onmogelijk zijn. ;) 

We gingen hem nog snel posten in de rode brievenbus en hopen dat de sint onze brief nog op tijd krijgt! spannend he!



Woensdag was het tijd voor krullenbol en donderdag deden we hier een verwerking op: SNEL-TRAAG (Stro)



Donderdag kwamen onze nieuwe vriendjes eens een voormiddag proberen. Marwen, Zoë, Zeno, Nell en Jamie verhuizen na de kerstvakantie van bij juf Griet naar onze klas.  Af en toe mogen ze vanaf nu eens eventjes op bezoek komen in onze klas. 

Ze deden meteen heel goed mee in het ochtendonthaal en met de activiteiten en maakten meteen heel veel nieuwe vriendjes.  We kijken er al naar uit om ons klasje compleet te maken. Ze zullen dat supergoed doen! 


Donderdag namiddag kwam meneer de directeur een verhaaltje voorlezen in het kader van de voorleesweek. Het verhaaltje ging over .... Sinterklaas! Mooi hoor. Bedankt!


We deden natuurlijk nog heel wat activiteiten deze week! Kijk maar mee naar ons hoekenwerk en onze knutseltalenten: 



 

Vrijdag sloten we de week af met een gezellig vertelmoment. Niet in onze kring..maar in onze stal! 
Sorry voor al het stro in de haren en in de kledij... we doen elke dag ons best om zo weinig mogelijk mee te nemen naar huis. Maar de beleving is wel super ;)





Wat een spannende week... En volgende week wordt het nog spannender! 

We tellen af naar volgende week vrijdag.. dan komt Sinterklaas naar onze school! 

Prettig weekend allemaal, 

groetjes, 

Anna en juf Saalien


Geen opmerkingen:

Een reactie posten