vrijdag 2 oktober 2020

Weekverslag 'De ark van Noach' week 2

De week vloog weer voorbij. 
Op maandag gingen we voor het eerst voorbereidend 'Krullenbollen' in de turnzaal. We oefenden het 'krullenbollied' en zwierden en zwaaiden met onze armen in de lucht. 
Woensdag oefenden we nog eens samen met de kindjes van juf Griet en we zagen dat het al veel beter lukte. Op donderdag gingen we dan over van 'in de lucht' naar 'op papier'. We maakten een regenboog met vetkrijtjes op muziek en werkten af door blauwe waterverf op de regenboog te stempelen. De regenboog piepte doorheen de verf. 
klik op de foto


Dinsdag maakten we kennis met 'Mini' de muis en 'Ollie' de olifant. Ze kwamen zomaar uit de ark van Noach (of de muziekkoffer) gekropen en brachten ritmestokjes mee. Als de kindjes Mini de muis zagen moesten ze heel stil tikken, als Ollie de olifant tevoorschijn kwam mochten de kindjes héél luid tikken met de stokken. 
klik op de foto



Woensdag waren we wel eens benieuwd hoe die bus met boeken er nu eigenlijk uit ziet. De bibus dus... de meeste kindjes kenden de bus nog van vorig schooljaar. 
We waren benieuwd of we met deze bus op schoolreis zouden gaan...maar zagen dat dat niet echt een optie was... Er stonden veel te veel boeken in en er waren geen zetels genoeg voor alle kindjes. De boeken rollen dit schooljaar naar ons toe in bakken, aangezien we nog geen boekjes mogen kiezen op de bus zelf. 







Tussendoor deden we nog een leuk KIM-spel. Dat zullen we af en toe doen in de klas. Er lagen enkele dieren in de kring (met een cirkel er rond), 1 kindje deed een blinddoek om en moest raden welk diertje verdwenen was. 
klik op de foto



Donderdag kwamen de vriendjes van juf Griet nog eens op bezoek voor een gezellig godsdienstmomentje in onze kring. Alle kleuters luisterden flink naar 'Het verhaal van Noach' van Kathleen Amant. 



Juf Ulrike nam de klas even over zodat de kindjes per 2 konden krullenbollen in de juffenklas.

In de hoekjes konden de kindjes spelen met de diertjes: 2 per 2 zetten, memory spelen, timmeren aan de ark, boot bekleven en diertjes kleuren, ...
In de plasticinehoek konden de kleuters: regenbogen maken, bolletjes maken als hoofdjes in de bus, golven maken van de zee, ... en de belangrijkste opdracht: kleuren niet mengen (moeilijk hoor ;) )



Het lied van Noach werd ook nog vaak gezongen. Ik probeer hier binnenkort eens een filmpje van te maken. 

We sloten de week af met onze schoolreis naar 'De Zonnegloed'... 
Het werd een druilerig dagje, maar met héél veel enthousiaste kindjes én juffen hebben we daar niet zoveel van gemerkt! ;) 
De kindjes hebben allemaal heel flink gestapt en hebben heeeeeel veel dieren gezien. Ze zullen  vast goed slapen vannacht.  Kijk maar mee door op onderstaande foto te klikken. 

Onder het motto: beter teveel foto's dan te weinig... :) hier kan je de foto's vinden van de peuterklas en onze eerste kleuterklas! 



Volgende week werken we nog enkele dagen verder in dit thema en gaan dan geleidelijk over naar de dieren uit het bos.

Prettig weekend! 
juf Saalien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten